Hopp til hovedinnholdet

Oppdatering 02.04.24:

Sykehusapotekenes grossist har tatt inn til lager et fransk uregistrert alternativ: Primperan 5 mg/5 ml, 200 ml (v.nr 346336). Preparatomtalen angir dosering til barn ned til 1 år. SPC er tilgjengelig for Nettverket sine medlemer her: TEAMS-gruppe: Generelt> Filer> Uregistrerte_legemidler> Preparatomtaler.

Oppdatering 25.01.24:

Sykehusapotekenes grossist har tatt inn til lager et tysk uregistrert alternativ MCP-AL mikstur 1 mg/ml, 100 ml (V.nr 344679). Miksturen har angitt dosering til barn ned til 1 år. I Pakningen medfølger det en doseringssprøyte som ikke egner seg for bruk til barn under 30 kg på grunn av graderingen på sprøyten. Bruk da annet egnet måleredskap. SPC er tilgjengelig for Nettverket sine medlemer her: TEAMS-gruppe: Generelt> Filer> Uregistrerte_legemidler> Preparatomtaler.

Afipran 1 mg/ml mikstur inneholder metoklopramid og brukes til å forebygge og behandle kvalme.

Det ser ut til at noen primærapotek har varen tilgjengelig. Sykehusapotekenes grossist har også vare på lager, men denne har kort holdbarhet.

Det er gitt tillatelse til salg av uregistrert vare, men det er uklart om grossistene har fått tak i dette.

Afipran 10 mg tabletter er tilgjengelig. De har delestrek og kan deles i to like doser. Kan også knuses og blandes ut i vann, ref knuse/dele-listen.

Publisert: 5. des. 2023 — Oppdatert: 2. apr. 2024