Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Drug Safety Matters - en podkast

Drug Safety Matters - en podkast

Tips om podkasten Drug Safety Matters fra UMC (Uppsala monitoring centre). Lær noe nytt om hvordan snakke om nytte/risiko.

Drug Safety Matters har episoder på rundt 20-30 minutter på engelsk, og tar for seg ulike temaer knytte til legemiddelovervåking, legemiddelsikkerhet og kommunikasjon. De har også episoder med tittelen «Uppsala Reports Long Reads» med lydversjonen av emner fra tidsskriftet Uppsala Reports som utgis av UMC.

En sterk anbefaling er episode #13 How to talk about risks. Lytt, bli inspirert og oppdatert på den viktige balansen mellom å bidra til informert valg versus å overbevise eller overtale, og hvorfor man må være forsiktig med bruk av kasuistikker som virkemiddel. Episoden er et intervju av Alexandra Freeman, prisvinner innen formidling av forskning og vitenskap, og direktør ved the Winton Centre for Risk and Evidence Communication.

UMC er WHOs senter for internasjonal legemiddelovervåking og arbeider med å øke kompetanse om både bivirkninger og bivirkningsovervåking samt samarbeid for tryggere legemidler. UMC har i tillegg ansvar for WHOs internasjonale bivirkningsdatabase og analyser av alle meldinger her.

Du finner alle Drug Safety Matter på UMC sine sider og andre steder der du hører podkast.