Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Fastlegen informerer - impetigobehandling

Fastlegen informerer - impetigobehandling

Hvordan påvirker avregistrering dibrompropamidinkrem (Brulidine) behandlingen av moderat til alvorlig impetigo? Dette er en vanlig tilstand hos små pasienter på fastlegekontoret. De fleste fastleger vil derfor være godt kjent med behandlingsanbefalingene.

Ved mild impetigo anbefaler Norsk Elektronisk legehåndbok fjerning av lesjoner med vann og såpe, tildekking av lesjoner og eventuelt vask med klorheksidin. Ved moderat til alvorlig impetigo anbefales tillegg av dibrompropamidinkrem (Brulidine) eller hydrogenperoksidkrem (Microcid) (1). Det siste alternativet har nok vært mindre brukt, og er kanskje mindre kjent. Den blir imidlertid aktualisert nå som dibrompropamidinkrem ikke lenger er tilgjengelig. Hydrogenperoksidkrem er reseptbelagt.

En ny Relisutredning diskuterer fordeler og ulemper ved ulike alternativer til dibrompropamidinkrem i behandlingen av impetigo (2). 

Kilder:

1. Norsk elektronisk legehåndbok. Impetigo. https://legehandboka.no/ (Sist oppdatert: 20. apr 2022).

2. Relis: Avregistrering av Brulidine krem og behandling av impetigo: Hva nå? Publisert 16.3.2022. https://relis.no/content/5218/Avregistrering-av-Brulidine-krem-og-behandling-av-impetigo:-Hva-na

Tips oss gjerne dersom det er noe som kan være viktig å formidle videre i denne sammenhengen. Send oss da en e-post: post@legemidlertilbarn.no

Fastlegen oppfordrer allmennlegene til å gjøre seg kjent med nettverkets nettside www.legemidlertilbarn.no. Her finnes det flere viktige ressurser som også er svært nyttige i allmennpraksis!