Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Off-label bruk av koronavaksine til barn under 12 år anbefales ikke

Off-label bruk av koronavaksine til barn under 12 år anbefales ikke

Folkehelseinstituttet anbefaler ikke å gi en deldose av Comirnaty vaksinen som er godkjent til bruk hos voksne og barn over 12 år.

​I pediatrien er det vanlig å bruke legemidler både utenfor godkjent indikasjon og dose. Nettverket har fått spørsmål om man kan bruke en deldose av den tilgjengelige Corminaty-vaksinenen til barn under 12 år, og da til barn med alvorlige underliggende sykdommer.

Nettverket har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) som har gitt oss et klart svar: Vi bør ikke bruke denne koronavaksinen off-label.

Bakgrunnen for dette er følgende: Vaksinen som nå er godkjent i USA (Comirnaty, FDA godkjenning 5-11 år) inneholder 1/3 av antigenmengden og en annen buffer enn det som foreligger i den vaksinen som er godkjent for voksne og barn over 12 år. Siden vaksinene ikke er helt identiske kan man ikke bare trekke ut 1/3 fra hetteglasset for å få en barnedose.

Dersom den pediatriske versjonen av Comirnaty-vaksinen blir godkjent av EMA, vil barn med alvorlige underliggende sykdommer få tilbud om vaksinen i følge FHI.