Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > KOBLE - offisielt lansert på Solstrand!

KOBLE - offisielt lansert på Solstrand!

Vi i Nettverket gratulerer! Dette er viktig i alt vårt arbeid med barn og ungdoms legemiddelbruk. KOBLE er tilgjengelig for alle!

KOBLE ble offisielt lansert på Nettverkets Solstrandseminar 8. november 2021! 

KOBLE er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet, og er et samarbeid mellom Nettverket, Norske legemiddelhåndbok, Norsk barnelegeforening og Statens legemiddelverk. 

I forbindelse med lanseringen laget NRK denne fine saken om KOBLE: Magnus (6 månader) med hjartesjukdom - nytt oppslagsverk gjer det lettare å gje medisinar. Det var også et innslag på NRK 1 Norge i dag, mandag 8. november: Nytt oppslagsverk for legemidler til barn (saken starter etter ca. 7 minutter). 

Og det er ikke bare vi i Nettverket som er gratulerer:

«Jeg er glad for at KOBLE nå lanseres nasjonalt. Oppslagsverket vil legge til rette for at helsetjenesten får tilgang til solid, trygg, uavhengig og kvalitetssikret informasjon om dosering og bruk av legemidler til barn»
- Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (AP)

«Norske barneleger har lenge etterlyst tilgang til et kvalitetssikret referanseverktøy for legemidler til barn. Endelig er det på plass og vi gleder oss til å ta det i bruk! Jeg håper KOBLE også vil gjøres kjent blant allmennleger og andre legespesialiteter som behandler barn. I så fall vil KOBLE være et viktig bidrag til tryggere, mer kunnskapsbasert og mer samstemt legemiddelbruk til barn i Norge»
- Astrid Maria Lang, leder i Norsk barnelegeforening