Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Fastlegen informerer - smerte hos barn: behandling og avledning

Fastlegen informerer - smerte hos barn: behandling og avledning

"Vi skal bare ta en liten blodprøve..."

forbindelse med vanlige sykdommer og tilstander hos barn er fastlegen involvert i smertebehandling på et tidlig stadium. Og ofte skal det også utføres prosedyrer som barn kan oppleve som smertefulle. Dette kan være blodprøvetaking, fjerning av fremmedlegemer eller sutur. 

«Retningslinjer for behandling av akutte og prosedyrerelaterte smerter hos barn og unge» er utarbeidet av en arbeidsgruppe ledet av Nasjonalt kompetansenettverk for legemidler til barn. Retningslinjen inneholder mye nyttig informasjon som for eksempel verktøy for tolkning av smerter hos barn, doseringstabeller og ikke minst alderstilpassede metoder og hjelpemidler for avledning av barn ved prosedyrerelatert smerte. Her kan vi som fastleger plukke opp mange gode tips til verktøy som er gode å ha i skuffen! 

Send oss gjerne tips dersom dere fastleger ser noe som kan være viktig å formidle videre i denne sammenhengen. Send oss da en e-post: post@legemidlertilbarn.no

Fastlegen oppfordrer allmennlegene til å gjøre seg kjent med nettverkets nettside www.legemidlertilbarn.no. Her finnes det flere viktige ressurser som også er svært nyttige i allmennpraksis!