Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Leveringsproblemer Dexaton mikstur 2 mg/5ml

Leveringsproblemer Dexaton mikstur 2 mg/5ml

Sykehusapotekenes grossist AHN kan ikke skaffe Dexaton (deksametason) mikstur 2 mg/5ml, og preparatet er angitt som midlertidig utgått.

Hvilke alternativer finnes:

  • Grossisten opplyser at de kan skaffe italienske pakninger av Decadron dråper 2 mg/ml. Leveringstid til lager hos grossist er p.t ca 4 - 5 uker. Det er ikke endelig avklart om denne vil bli tatt inn til lager. Decadron dråper 2 mg/ml inneholder propylenglykol, i likhet med Dexaton mikstur 2 mg/5 ml. NB! Det er ulike mengder av propylenglykol i disse preparatene, så det må gjøres vurderinger ut i fra pasientgruppe og dose om Decadron dråper kan erstatte Dexaton mikstur.  

  • Sykehusapotek kan kontaktes for bestilling av deksametason mikstur.  

  • Deksametason tabletter 1 mg og 4 mg er tilgjengelig. Nettverket minner om at små barn kan også ta tabletter. Tablettene kan deles, knuses (1) og blandes med myk mat som yoghurt eller syltetøy (2). Det er mulig å slemme opp tabletter dersom man ikke kan svelge tabletter (3), men NB! Ikke for utrekk av deldose.   

  • Det er også angitt at det er mulig å gi injeksjonsvæsker av deksametasjon oralt/enteralt (4). 

Valg av løsning må vurderes på den enkelte avdeling og for den enkelte pasient med hensyn på praktiske hensyn, doser, risikovurdering av legemiddelhåndtering.


Referanser:

1. Knuse-/deleliste OUS (versjon 9)

2. Medicines for children leaflet (Dexamethasone for croup)

3. Må tabletten knuses? (Dansk knuse/dele-liste). 

4. Which injections can be given enterally?