Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Barn og unge i aldersgruppen 12-15 år i risikogruppe får koronavaksine

Barn og unge i aldersgruppen 12-15 år i risikogruppe får koronavaksine

Folkehelseinstituttet melder nå at barn og unge med alvorlig sykdom i aldersgruppen 12-15 år får tilbud om koronavaksinen Comirnaty fra Pfizer/BioNTech i Norge.

​Nettverket har nylig skrevet en sak om at EMA har godkjent koronavaksinen Comirnaty fra Pfizer/BioNTech til barn og unge i aldersgruppen 12-15 år. Saken kan leses her.

Folkehelseinstituttet har nå i samarbeid med barnelegeforeningen vurdert at barn og unge mellom 12-15 år med risiko for alvorlig covid-19 sykdom, skal få tilbud om koronavaksinen i Norge. Det gjelder barn og unge med svært alvorlig sykdom fra før, som kreft, organtransplanterte, de som har alvorlig eller medfødt immunsvikt, alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer. Norge har ungdom fra 16-17 år i samme risikogruppe fått tilbudt koronavaksinen tidligere i år.

Det er anslått at opp mot 3000 barn og unge mellom 12-15 år vil få tilbud. Barna og ungdommene dette gjelder vil få tilbud om to doser når de praktiske forholdene er nærmere avklart. 

Hele saken kan leses på Folkehelseinstituttets sine sider her.