Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > Heracillin mikstur kan ikke skaffes - oppdatert: kan likevel skaffes

Heracillin mikstur kan ikke skaffes - oppdatert: kan likevel skaffes

Det er problemer med å skaffe Heracillin (flukloksacillin), mikstur, 50 mg/ml (uregistrert). 

Oppdatert 19.01.21: Sykehusapotekenes grossist (AHN) melder at det likevel vil bli tilgjengelig Heracillin mikstur 50 mg/ml i Norge. De forventer å få inn varen i slutten av januar. 

Oppdatert 22.12.20: Apotek 1 opplyser at de kan skaffe Heracillin mikstur 50 mg/ml. 

Sykehusapotekenes grossist (AHN) melder at det ikke er mulig å skaffe Heracillin (flukloksacillin) mikstur, 50 mg/ml fra Meda. Flukloksacillin er indisert til bruk ved infeksjoner med gule stafylokokker i hud, ledd, skjelett (luftveisinfeksjoner, meningitt). Se tabell med doseringsanbefalinger for antibiotika til barn på sykehus

Sykehusapotekenes grossist (AHN) har nå fått inn til lager et tilsvarende preparat fra Storbritania; Flucloxacillin granulat til oppløsning, 50 mg/ml (varenummer 229521) som erstatning for Heracillin mikstur, 50 mg/ml. 

Meda melder derimot at produksjonen av Heracillin mikstur skal bestå, og produktet er fortsatt tilgjengelig i Sverige, men vi kan altså ikke få det til Norge.  

Miksturlisten er oppdatert og monografien til Flucloxacillin mikstur 50 mg/ml finnes her.