Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Nyheter > #SpørOmKliniskeStudier

#SpørOmKliniskeStudier

Lørdag 20. mai er International Clinical Trials Day, og blir også markert i Norge. Målet er at flere pasienter skal spørre: Finnes det en studie som passer for meg?

International Clinical Trials Day har vært markert i en årrekke i blant annet Storbrittania, under emneknaggen #okToAsk. Fra i år har de tatt kampanjen videre og byttet emneknagg til #iamresearch, som viser at det målrettede arbeide med å gjøre kliniske studier kjent i befolkningen har vært vellykket. Les mer om dette her.

I Norge markerer vi dagen for første gang, med en brosjyre med bidrag fra hele helse-Norge. Brosjyren er laget på dugnad av Legemiddelindustriforeningen, universitetssykehusene gjennom NorCRIN og NorPedMed, Bergen Teknologioverføring og Kreftforeningen.

Ideen om markering og brosjyre kom fra Helse Bergen, og Legemiddelindustriforeningen har tatt arbeidet med å sette sammen bidragene. NorPedMed, Nettverkets forskningsstruktur, er omtalt. Det er sykepleiere fra Klinisk forskningspost for barn ved Haukeland universitetssjukehus som pryder forsiden av brosjyren (trykk på bildet til høyre).