Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Helsepersonell > Oppslagsverk > KOBLE: Kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler

KOBLE: Kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler

             

KOBLE, kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler, gir uavhengig informasjon om dosering og bruk av legemidler til barn. Oppslagsverket er en oversatt versjon av det nederlandske Kinderformularium, og vil i tillegg være tilpasset norske forhold. KOBLE er primært et doseringsverktøy, men inneholder også informasjon om praktisk håndtering av legemidler som skal gis til barn og andre relevante opplysninger. Det er ment for fastleger, sykehusleger, farmasøyter og sykepleiere som skal ordinere, ekspedere eller gi legemidler til barn, altså et felles oppslagsverk for alle.

Den 1. januar 2021 lanseres KOBLE til landets barneavdelinger, men vil være åpen for innsyn fra 22. desember 2020. Fra denne datoen er KOBLE fritt tilgjengelig for alle på www.koble.info. De første månedene må KOBLE anses å være i en slags betaversjon, da noen språklige og andre tilpasninger til norske forhold mangler. Dette vil fortløpende forbedres; se nettsiden for detaljert info om hva som gjenstår.

Foruten Nettverket, står Norsk Barnelegeforening, Norsk legemiddelhåndbok og Statens legemiddelverk bak norske KOBLE. 

For tilgang til KOBLE gå til denne nettsiden, www.koble.info

Se video med informasjon om KOBLE her.