Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Helsepersonell > Oppslagsverk > KOBLE: Kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler

KOBLE: Kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler


KOBLE, kunnskapsbasert oppslagsverk om barns legemidler. Dette er primært et doseringsverktøy, men det vil også inneholde noe informasjon om praktisk håndtering av legemidler som skal gis til barn. Etter planen skal KOBLE publiseres i løpet av desember 2020.

Oppslagsverket vil bli fritt tilgjengelig for alle på www.koble.info.                                 

Det er ment for fastleger, sykehusleger, farmasøyter og sykepleiere som skal ordinere, ekspedere eller gi legemidler til barn, altså ett felles oppslagsverk for alle. 

Oppslagsverket er en oversatt versjon av det nederlandske Kinderformuarium, men det er tilpasset norske forhold. Og det er disse tilpasningen vi jobber med nå.

Foruten Nettverket, står Norsk Barnelegeforening, Norsk legemiddelhåndbok og Statens legemiddelverk bak dette doseringsverktøyet.  

TIPS! Har du lyst å ta i bruk Kinderformularium i påvente av KOBLE?

Dersom du åpner www.Kinderformularium.nl i Chrome, kan du bruke oversetter-verktøyet til å oversette til ("en slags") norsk. Har du tilbakemeldinger på innholdet i Kinderformularium så send dette gjerne til post@koble.info.


Bildet er hentet fra presentasjonen om KOBLE som Cathrine Kjeldby-Høie holdt for Norsk Barnelegeforenings vårmøte i Tønsberg i juni 2019, du finner denne her.

Det er også mulig å åpne kinderformularium.nl i Chrome på mobil.