Skip Navigation LinksSmertebehandling

Skip Navigation LinksLegemidler til barn > Helsepersonell > Smertebehandling

Smertebehandling

​​​​​​Smerte hos barn og behandling av det har vært et sentralt tema for Nettverket de siste årene. Vurdering og behandling av smerte hos barn skjer både på legekontoret, på legevakten og på sykehus, og ofte kreves tverrfaglig tilnærming. Smertebehandling med legemidler er ofte utenfor norsk godkjenning, spesielt til de aller yngste. 

Det finnes mye kunnskap og kompetanse om smerter og smertebehandling av barn, vi har samlet retningslinjer, artikler og ulike presentasjoner, samt lenker til foreninger som interesserer seg spesielt for barn og smerter i Norden.

Viktig informasjon om Smerter hos barn og ungdom. Retningslinjer for behandling av akutte og prosedyrerelaterte smerter
Når vesentlige deler av retningslinjene brukes i lokale retningslinjer/prosedyrer ønsker vi at følgende tekst skal tas inn i lokale retningslinjer/prosedyrer, i tillegg til evt. referanse i teksten: «Disse retningslinjene/prosedyrene bygger i det vesentlige på «Retningslinjer for behandling av akutte og prosedyrerelaterte smerter hos barn og unge» utarbeidet av Nasjonalt kompetansenettverk for legemidler til barn og oppdateres på deres hjemmeside».
Her finner du brev som fulgte med retningslinjene da de ble sendt ut i mai 2020, samt oversikt over mottagere av brevet.

Har du innspill til retningslinjene eller annet innhold på disse sidene, send en e-post til post@legemidlertilbarn.no.

​ 

 

​Nyheter fra Nettverket om smerter og smertebehandling